Akciók
contactToggle Kapcsolattartás

Jó közérzetet biztosító helyiségek – A CONTAINEX jól bevált térrendszereket kínál kommunális felhasználásra

Kommunális megoldások a jó közérzet jegyében!

Már több mint 30 éve használják a különböző települések Európa-szerte a CONTAINEX által biztosított iroda- és lakókontéreket, melyekből aztán többek között óvodákat, iskolákat továbbá egyesületi helyiségeket alakítanak ki.

Az elmúlt 30 évben a CONTAINEX mind belföldön mind pedig külföldön számos kommunális projektet realizált konténermodulokból. A moduláris felépítés sokrétű kialakítást tesz lehetővé. A rugalmasságnak köszönhetően a mobil térrendszerek különböző méretekben és felszereltséggel bármely áram-, víz- és csatornacsatlakozással ellátott helyen felállíthatóak. Különösen előnyösnek számít a térmodulok egyszerű kezelhetősége.

A CONTAINEX magas termelési kapacitása - a konténerek gyártása a cég 6 db, saját, európai gyáraiban zajlik – biztosítja a rövid szállítási határidőt és ezáltal a gyors és ideális megoldást akár rövid határidejű igények esetén is.

A konténer egységek igény szerint bővíthetők és különböző területeken illetve különböző célokra újra felhasználhatók. Ezáltal nagyméretű konténeregységek szétszerelése és más célokra történő felhasználása sem jelent gondot. Többek között óvodák, iskolák, öltözőhelyiségek, sportegyesületek vagy akár menekültszállók említhetőek példaként.

Egy már meglévő egységnek új igények szerinti átalakítása területi képviselőink segítségével a helyszínen kerül kidolgozásra. Ezáltal az alkalmazottak számának nagymértékű ingadozása esetén is tudunk megfelelő koncepciót biztosítani.

Szolgáltatásaink

 • tervezés a törvény által előírt keretfeltételek figyelembevételével
 • értékesítés és bérbeadás közvetlenül vagy kereskedőpartnereinken keresztül
 • Gyártás a CONTAINEX Green Technology szigorú környezetvédelmi- és minőségi előírásai alapján történik
 • Testreszabott megoldások az Ön egyéni igényei szerint
 • Több mint 30 év tapasztalat a kommunális felhasználási területeken
 • Személyes tanácsadás és helyi kapcsolattartás

óvodák

A gyermekek különösen fontosak számunkra, ennek megfelelően külön a gyermekek számára kifejlesztett megoldásokat is tudunk biztosítani, amellyel mobil térrendszereinkben a kényelemérzetet maximalizálni tudjuk.

A CONTAINEX által biztosított teljeskörű támogatás garantálja a szükséges rugalmasságot abban az esetben is amennyiben a gyermekek száma évről évre ingadozik. Mindezt az előre definiált kivitelezések területén szerzett évtizedes tapasztalatunknak köszönhetjük, melyek során a rugalmas modulrendszereknek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tudtunk az elvárásoknak megfelelni.

Az előkészületek mérföldköveinél az Ön tehermentesítése érdekében a projektek során végig a gyors és egyszerű lebonyolításra helyezzük a hangsúlyt.
Kindergarten - fixe Erweiterung
óvoda - fix bővítés
óvoda - Csoportterem
"Színes" óvoda
A teljes üvegezésű megoldások illetve az ennek köszönhetően elegendő fénnyel ellátott, világos helyiségek barátságos légkört biztosítanak a gyermekek illetve a diákok számára. A gyermekek számára az optimális kilátás garantálásának érdekében speciális, óvodai ablakokat alakítottunk ki.

Az egyszerű és egyben rugalmas panelrendszer biztosítja az igény szerinti terembeosztást. Különösen tornatermek esetén játszanak fontos szerepet az ütésmentes lámpák, melyeknek köszönhetően a gyermekek biztonságban tornászhatnak és játszhatnak.

A szaniter egységek kialakításánál is figyelembe vettük a legkisebbek igényeit. Gyermekek számára kialakított WC-fülkék továbbá mosdók is szerepelnek kínálatunkban. Az általunk kialakított óvodák és iskolák igény szerint átmenetileg vagy akár hosszútávon is használhatóak. A különösen ellenálló és egyszerű kivitelezésnek köszönhetően az esetleges későbbi átalakítások vagy akár az egész egység áttelepítése sem jelent problémát.

Ügyfeleink a térmodulok sokrétű újrafelhasználási lehetőségeit is nagyra értékelik. A szakértő szerelőcsapatunk általi szétszerelést követően már semmi nem állhat az egység például diákszállóként vagy klubhelyiségként való újrafelhasználásának útjában.
Ütésálló lámpák
óvodai ablak
Gyermekbarát szaniterek

Rugalmasan, az Ön óvodájára szabva

 • Csoporttermek
 • Pedagógushelyiségek
 • Tornatermek
 • Konyhák és szociális helyiségek
 • Öltözők és ruhatárak
 • Szaniter egységek

iskolák

Egy iskola renoválása vagy akár rövid időn belüli kibővítése esetén a CONTAINEX az ideális partner. Egy konténerekből felépített iskolában minden ugyanolyan mint egy fix épületben. Az ausztriai Feldbachban például mindössze 2 hónap alatt egy komplett iskola került felépítésre rugalmas térmodulokból.

Az iskola 455 iroda- és szaniterkonténerből áll és helyet ad egy gimnáziumnak, kettő gazdasági szakközépiskolának, egy adminisztrációs épületnek, valamint Feldbach város könyvtárának.

A világos és barátságos helyiségek 1.300 diáknak biztosítanak helyet. A falpanelek és válaszfalak elhagyásával tetszés szerinti nagyságú terek hozhatók létre.
Légifelvétel a feldbachi iskoláról
Osztályterem
Középiskola Feldbachban

Az Ön előnyei

 • Kiváló ár-érték arány
 • Igény szerinti terembeosztás
 • munkahelyek tökéletes megvilágítással
 • napfényáteresztő, világos termek teljes üvegezés által
 • az aktuális tűzvédelmi rendelkezések figyelembevétele
 • a térmodulok újrafelhasználása egyéb célokra
 • tervezési biztonság magas gyermeklétszám ingadozás esetén is
 • magas kényelemérzet a modern szigetelésnek köszönhetően

egyesületek / rendezvények

Sok egyesület a konténereinket nem csak átmeneti megoldásként használja egyes rendezvényeknél, hanem állandóan funkcionáló helységekként is. Különböző sportágak - úgymint például labdarúgás, jégkorong, amerikai futball illetve golf – hazai illetve nemzetközi egyesületei is szívesen alkalmazzák a gondosan kidolgozott térmegoldásainkat. Számos olyan referenciaprojektre tekinthetünk vissza, amelyek során az egyesületek egyedi külső megjelenése, mint például a megfelelő klubszínek használata kerültek fókuszba.

A különösen ellenálló és hosszú élettartamú termékek a szezonális változásoktól függetlenül hosszú évtizedeken keresztül használhatóak.. A különböző teljes üvegezésű opcióknak továbbá a partner-vállalataink által biztosított külső burkolati kialakításoknak köszönhetően tudjuk Önnel közösen kifejleszteni a legkülönlegesebb megoldásokat klubhelyiségekre. Mindezek az Ön kívánságai illetve a költségvetés adta lehetőségek figyelembe vételével.
öltöző
Klubhelyiség - labdarúgóklub
Klub-ajándékbolt

Az Ön előnyei

 • kedvező megoldás minden költségvetésre
 • tökéletes tartós- vagy átmeneti megoldásnak
 • egyedi külső megjelenés
 • sokéves tapasztalat az egyesületek illetve a legkülönbözőbb rendezvények területén
 • speciális ablakmegoldások pénztárak és újságosbódék számára ( átadó/átvevő/ tolóablak)
 • teljes üvegezésű megoldások
 • speciális, különlegesen ellenálló és tartós kivitelezési lehetőségek
Külső fóliázással ellátott szaniterkonténer
Fix üvegezésű klubhelyiség
Ifjúsági szálláshely fa homlokzattal

Különböző kivitelezési lehetőségek az alábbiakra

 • Öltözők
 • Masszázsszobák
 • Klub-ajándékbolt
 • Mosószobák és szaniter helyiségek
 • Egyesületi étkezdék
 • Sajtószobák

Szálláshely menekülteknek

Tájékoztató füzet Szálláshely menekülteknek
A menekültek számára rövid időn belül biztosítandó, külső hatásoknak ellenálló szálláslehetőségek területén jelentkező hiány miatt az önkormányzatoknak gyorsan kell cselekedniük.

A CONTAINEX piacvezető Európában a menekültek illetve a krízishelyzetben lévő övezetekből kivándoroltak számára biztosított szálláshelyek területén. Az elmúlt években már számos menekültszálló került felépítésre konténermodulokból. Így épülhettek fel különböző befogadó központok illetve szállók többek között Hamburgban, Hall/Tirolban, Innsbruckban, Lyonban, Bukarestben vagy Zürichben.

Az eddigi legjelentősebb projektet helyi partner-vállalatainkkal közösen Berlinben sikerült megvalósítani. Néhány hónap leforgása alatt, mintegy 1.600 térmodulból számos épületeggyüttes került felépítésre, melyek több mint 2.400 menekült számára biztosítanak szálláslehetőséget. A lakóknak itt nem kell lemondaniuk semmiféle komfortról. Partnereinknek köszönhetően a gyermekek számára nagyméretű szabad területek és játszóterek lettek kialakítva.
Menekültszálló Fellbachban
Menekültszálló Berlinben
"Családi blokk" Innsbruckban
A CONTAINEX magas termelési kapacitása - a konténerek gyártása a cég 6 db, saját, európai gyáraiban zajlik – biztosítja a rövid szállítási határidőt és ezáltal a gyors és ideális megoldást akár rövid határidejű igények esetén is. A konténer egységek igény szerint bővíthetők és különböző területeken illetve különböző célokra újra felhasználhatók.

Többek között egyesületi helyiségek, ifjúsági klubbok, rendezvényközpontok illetve épületfelújítások idejére használt átmeneti szállások említhetőek példaként. Cégünk kiemelkedő ár-értek arányt biztosít az Ön számára melyek különböző finanszírozási opciókkal is elérhetőek.

műszaki megoldások

A helyi építészeti előírásoknak és a tűzvédelmi rendelkezéseknek megfelelően több szigetelési alternatíva közül választhatnak ügyfeleink: MW (ásványgyapot), PU (polyurethan), PIR (polysocyanurate), illetve SW (kőzetgyapot).

Ezenfelül a CONTAINEX moduláris térrendszerekben a legkülönbözőbb fűtésrendszerek illetve légkondícionálási alternatívák is kialakíthatóak, továbbá az adott igények függvényében az aktuális legmagasabb szintű tűzvédelmi rendelkezéseknek (REI30/60/90) való megfelelés sem jelenthet problémát. A törvényileg előírt szigetelési értékek betartása is biztosított. A padló- és tetőterhelhetőségre vonatkozó építési követelmények 500 kg/m2-ig terjednek. (nettó padlóterhelés)
Hőszigetelés térrendszereknek
Hőszigetelés térrendszereknek

U-értékek áttekintése

 • Maximális padló U-érték*: 0,16
 • Maximális fal U-érték*: 0,2
 • Maximális tető U-érték*: 0,15
 • Maximális ablak U-érték*: 1,1
 • * U-érték = Hőáteresztési hatékonyság W/(m² K) -ban - a konténer megadott szigetelési vastagságára vonatkozik

Országonként illetve adott esetben önkormányzatonként eltérőek a lakókonténerekre vonatkozó törvényi előírások. Az esetleges későbbi váratlan kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében már a tervezés folyamatában figyelembe vesszük ezen eltérő rendelkezéseket. Az akadálymentesített vagy a gyermekek számára kialakított szaniteregységek (például gyermek-WC) jelentősen javítják a kényelemérzetet.

A teljes üvegezésű falak beépítésével fénnyel bőségesen ellátott, világos helyiségek alakíthatóak ki. Mindez, kiegészítve a tökéletes megvilágítás és az igény szerinti terembeosztás előnyeivel, hozzájárul egy kellemes tartózkodóhelyiség és munkahely kialakításához. A kiváló minőségű felszereltségnek köszönhetően a fenntartási költségek minimalizálhatóak.

Konténereink gyártása a „CONTAINEX Green Technology“ szigorú környezetvédelmi- és minőségi elírásai alapján történik. Ezáltal biztosított egy, az anyagbeszerzéstől a konténerkiszállításig kiterjedő zárt körforgás, amely a CONTAINEX által definiált minőségi- és környezetvédelmi normák szerint zajlik. Ezen szabványok alapján történik továbbá a beszállítók kiválasztása, a gyártás és a minségbiztosítás is.

 • Lapozzon
  PDF
  Méretek
 • Kommunális felhasználási területek
  3,41 MB
 • Menekültszállások
  4,31 MB
 • GREEN technology - Tanúsítvány
  339 KB

Győzödjön meg termékeink minőségéről

 • három emeletes egységekig
 • hőszigetelésünkkel akár az alacsony energiafelhasználású épületek szintje is elérhető
 • igény szerinti terembeosztás
 • kivitelezések különböző felhasználási célokra
 • festés CTX-RAL színkód alapján

^ - Top
GREEN technology
Az Ön előnyei
 • Több mint 30 év tapasztalat
 • Személyes helyszíni tanácsadás
 • Azonnali kiszállítás/házhozszállítás
 • Számos kombinációs lehetőség
 • Saját helyi szerelőcsapat   
Konténercsoportok
>

A lehető legjobb felhasználói élmény érdekében ez a honlap sütiket használ. A honlap használatával hozzájárul a sütik elmentéséhez. További információkat itt találhat: Felhasználási feltételek